Εισαγωγικά Εργαστήρια του Θεάτρου Ταρώ

σε Πρέβεζα & Λευκάδα, 2018 – 2019

Μια από τις βασικές εναρκτήριες προθέσεις του Θεάτρου Ταρώ υπήρξε η διεξαγωγή θεατρικών εργαστηρίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Φυσικά, η αρχή έγινε με τις ερασιτεχνικές ομάδες στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα λόγω φιλικής σχέσης τόσο με μέλη των ομάδων όσο και με τις σκηνοθέτιδες. Αποτέλεσαν την ξεκάθαρη βάση για να δοκιμάσω στην πράξη όλες τις ιδέες σύνδεσης ασκήσεων και παιχνιδιών αυτοσχεδιασμού με τις κάρτες Ταρώ.

Στη συνέχεια αυτών είχα μια αβάσιμη φιλοδοξία να συνεχίσω τα εργαστήρια και στις πόλεις της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Κάτι που φυσικά δεν είχε οποιαδήποτε τύχη. Στη Θεσσαλονίκη μόνο έγινε μια συμφωνία με έναν χώρο σεμιναρίων και εκδηλώσεων, όπου υπήρξε μόνο ΜΙΑ συμμετοχή. Τώρα, που το σκέφτομαι, ίσως να είχε ενδιαφέρον να πραγματοποιούνταν το συγκεκριμένο σεμινάριο. Θα έπρεπε βέβαια να είμαι πιο τρελός από φιλόδοξος… Ή και να ένιωθα μεγαλύτερη σιγουριά για τις συγκεκριμένες ιδέες και την εφαρμογή τους.

Η έλλειψη ανταπόκρισης στα εργαστήρια με παρότρυνε να συνεχίσω το ταξίδι του Ταρώ με πιο δημιουργικές ιδέες, περισσότερη τρέλα. Δημιουργήθηκε το site (στην αρχική του μορφή) και η στουντιακή δουλειά συνδέθηκε ακόμα περισσότερο με το σύμπαν του Ταρώ. Οι αλλαγές κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνέβαλαν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση ενέργειας, αλλά και επικέντρωση στην έρευνα των θεατρικών έργων και φυσικά στο βιβλίο «Ο Βασιλιάς Είναι Τυφλός».

Παρόλα αυτά, τα τρία αυτά εργαστήρια έχουν ξεχωριστή θέση στη δημιουργία του Θεάτρου Ταρώ, οπότε πέντε χρόνια μετά τα παρουσιάζω ως ένα project στο ανανεωμένο πλέον site.

Φωτογραφίες από Εργαστήριο Του Θεάτρου Ταρώ Πρέβεζα 2018

Φωτογραφίες από Εργαστήριο Του Θεάτρου Ταρώ Λευκάδα 2018