Η Τεχνική του Θεάτρου Ταρώ

Το άδολο ξετύλιγμα της δημιουργικότητας, το ταξίδι προς τη φαντασία μέσα από την αλληλεπίδραση ιδεών και μνήμης με τα σύμβολα και τα αρχέτυπα των καρτών Ταρώ. Η μετουσίωση σε τέχνη.
Share on facebook
Share on twitter
Η γνωριμία μου με τις κάρτες Ταρώ υπήρξαν αυτή η αποκάλυψη, που από πάθος, συν τω χρόνω, μετασχηματίστηκε σε δημιουργικό μονοπάτι. Το «Θέατρο Ταρώ» είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη ιδέα, που γεννήθηκε από την επιθυμία να γεφυρωθούν αρχές του «επινοητικού» (devised) θεάτρου, αλλά και θεατρικά ή μη έργα με τα αρχέτυπα των καρτών Ταρώ.
Οι συμβολισμοί των καρτών Ταρώ αποτελούν τη βάση για τον καλλιτέχνη ώστε να κατανοήσει πληρέστερα, να δομήσει τις αρχικές του ιδέες και εν τέλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο έργο. Το αχανές μα και ξεκάθαρο μονοπάτι των αρχετυπικών εικόνων καταφέρνει να διεγείρει και να κινητοποιήσει τη συνείδηση, ανοίγοντας μια γόνιμη συνομιλία με πλευρές του εαυτού μας που μένουν στη σκιά. Νοηματικά θραύσματα αναδύονται στην επιφάνεια για να ολοκληρώσουν το καλλιτεχνικό έργο.Μέσα από τις κάρτες Ταρώ επιδιώκω κάθε φορά μια αέναη δημιουργική ελευθερία, αλλά και μια συγκεκριμένη κατεύθυνση μέσα στο χάος.