Βασίλης Σαρδελής

Ο Βασίλης Σαρδελής είναι δημιουργός του Θεάτρου Ταρώ στην Ελλάδα. Η δική του εκδοχή συνδέει το θέατρο, την ηλεκτρονική μουσική σύνθεση με τα σύμβολα και τα αρχέτυπα διαφορετικών καρτών Ταρώ.

@tarot_theater_greece/

rendeece.bandcamp

R_end_eece/


Θέατρο Ταρώ / Εκπαίδευση-Δημιουργία

Φεβρουάριος 2019 Βιωματικό εργαστήρι «Η Ψυχομαγεία του Jodorowsky» με τους Arturo Ponce de León και Lydía Isabel de León.

2018-2019 Συντονιστής σε θεατρικά εργαστήρια σε Πρέβεζα και Λευκάδα.

Νοέμβριος 2017 Παρουσίαση των Black Power Tarot από τον δημιουργό τους, τον καλλιτέχνη King Khan.

2017-2023 Πρακτική σε κάρτες Ταρώ, που χρησιμοποιούνται στην ψυχοθεραπεία και βασίζονται στην προσέγγιση του ψυχίατρου Κάρλ Γιούνγκ, καθώς και τις κάρτες Ταρώ της Μασσαλίας όπως τις ανανέωσαν ο σκηνοθέτης-ψυχοθεραπευτής Alejandro Jodorowsky και ο Philippe Camoin. Με την καθοδήγηση της ψυχολόγου Μαρίας Λιακάκου.

2012 Καλλιτεχνική συνεργασία με την Κατερίνα Καραδήμα και το “Μικρό Θέατρο Αγρινίου” στην παράσταση “Δράκουλας, Κωμωδία Και Δαγκώνει”.

2009 Παραστάσεις του θεατρικού έργου “Labyrinthe” στο Θέατρο Αργώ, Αθήνα. Σύλληψη, σκηνοθεσία, παραγωγή: Βασίλης Σαρδελής.

2006 & 2008 Δύο κύκλοι παραστάσεων του θεατρικού έργου “Fortune Cookie” στο Θέατρο της Άνοιξης, Αθήνα. Σύλληψη, σκηνοθεσία, παραγωγή: Βασίλης Σαρδελής.

2003-2006 Επιλεγμένα σεμινάρια σωματικού θεάτρου με τους Κώστα Φιλίππογλου, Lilo Baur, Clive Mendus, Marcello Magni, Cathryn Hunter, Tapa Sudana.

2003-2004 Μαθήματα υποκριτικής στο “Θέατρο Εργαστήρι” με δασκάλους τους Κώστας Φιλίππογλου, Άννα Μακράκη, Ταμίλα Κουλίεβα κ.α.

2001-2002 Θέατρο Επί Κολωνώ. Τρίμηνο σεμινάριο σκηνοθεσίας με το σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς και τρίμηνο μάθημα θεατρικού αυτοσχεδιασμού με την ηθοποιό Βικτώρια Χαραλαμπίδου.

Rendeece

(A)UTOPIA 2.2 Επιμέλεια σάουντρακ. Σύλληψη, σκηνοθεσία και εκτέλεση της καλλιτέχνη και χορογράφου Ίρις Φουστέρη.

Odeipus Οπτικοακουστικό project βασισμένο στην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους». Live παρουσίαση (Πολυχώρος Underflow, Επιμέλεια The Krell Society, Απρίλιος 2023, Αθήνα).

Endgame Οπτικοακουστικό project βασισμένο στο «Τέλος Του Παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ.

Refusee Μια ψηφιακή κυκλοφορία που συνδέει ηλεκτρονικά ηχοτοπία με την αφήγηση του Θεόδωρου Μυζίκου, πρόσφυγα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Project Faust Οπτικοακουστικό project βασισμένο στο έργο «ΦΑΟΥΣΤ» του Γκαίτε. Παρουσιάστηκαν διάφορα θεματικά mixtapes στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Random Access Radio και κυκλοφόρησε το διαδικτυακό άλμπουμ “Project Faust I”. Πραγματοποιήθηκαν δύο live οπτικοακουστικές παρουσιάσεις σε συνεργασία με την καλλιτέχνη KROUTSEF (video installation):
Ιωάννινα, Νοέμβριος 2019: Soundtrope Festival Αθήνα,
Φεβρουάριος 2020: Πολυχώρος Underflow

Βαμβακάρης Project Οπτικοακουστική παρουσίαση σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Glitch_A, όπου συνδέθηκε επιλεγμένο μέρος της δισκογραφίας του Μάρκου Βαμβακάρη με ηχοτοπικές συνθέσεις και live video installation:Πρέβεζα, Καφενείο “Ο Μάρκος”Αθήνα, Χίμαιρες

Web Radios Από το 2011 μέχρι το 2021 μουσικός παραγωγός σε διαδικτυακά ραδιόφωνα (poplie.eu, Random Access Radio), όπου έγιναν τα πρώτα βήματα προς την αφήγηση μέσω του ήχου και της μουσικής σύνθεσης. Στην ίδια περίοδο ξεκινά η διαμόρφωση του home studio.