Ολόκληρη η έρευνα και η ανάλυση του project Odeipus περιέχεται στο βιβλίο του Θεάτρου Ταρώ «Ο Βασιλιάς Είναι Τυφλός». Στο οπτικοακουστικό μέρος ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος σε τέσσερα κεφάλαια προς το παρόν. Για τη συγκεκριμένη ανάρτηση χρησιμοποιείται το συνοδευτικό κείμενο από την πρώτη ψηφιακή κυκλοφορία, η οποία και αποτέλεσε την απαρχή του project.
Με τη σειρά “Odeipus”, ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο που συνδέει τον ήχο, το θέατρο και την αφήγηση, καθώς και τις κάρτες Ταρώ. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με τις πενταετείς αναζητήσεις των θεμάτων και της ατμόσφαιρας του Φάουστ του Γκαίτε. Το «project Faust» ολοκλήρωσε τον πρώτο του κύκλο με το άλμπουμ «Project Faust I» και δύο οπτικοακουστικές παραστάσεις σε Ιωάννινα (Soundtrope Festival 2019) και Αθήνα (Underflow Records, 2020), σε συνεργασία με την καλλιτέχνη KROUTSEF.
Το 2020 ήταν η χρονιά του έργου του Μπέκετ «Τέλος Του Παιχνιδιού». Ένα έργο που προέκυψε κατά τη διάρκεια της καραντίνας της πανδημίας. Εξερευνήθηκαν οι ήχοι της απομόνωσης (ηχογραφήσεις διαμερίσματος) και έγινε η σύνδεση μεταξύ του θεατρικού του Μπέκετ με τις κάρτες Ταρώ της Μασσαλίας και την Ψυχομαγεία του Χοντορόφσκι.
Το 2021 ξεκίνησε με ένα ερώτημα από την τραγωδία του Σοφοκλή που απευθύνονταν στον Βασιλιά Οιδίποδα: «Θα κυβερνούσες ένα κατεστραμμένο βασίλειο;». Ένα ζωτικής σημασίας ερώτημα, το οποίο θα μπορούσαμε να απευθύνουμε σε όλους τους ηγέτες των χωρών που αφήνουν τη λιτότητα και την αδικία να κυριαρχούν στις ζωές των ανθρώπων. Είναι τελικά σχέδιό τους να κυβερνήσουν ένα κατεστραμμένο «βασίλειο», κατεστραμμένες κοινωνίες ή ακόμα και έναν νεκρό πλανήτη;
Μία από τις κύριες ιδέες της οπτικοακουστικής αυτής προσέγγισης ή εκδοχής βασίστηκε στον αναγραμματισμό του ονόματος του Οιδίποδα στην αγγλική. Ο τίτλος «Odeipus» υπονοεί ότι αυτό το έργο είναι μια ωδή. Μια ωδή στα αρχέτυπα της τραγωδίας του Σοφοκλή και την ιστορία του βασιλιά Οιδίποδα.
Πάνω απ’ όλα, είναι μια αναζήτηση των συμβόλων και της «υποσυνείδητης ροής», των αρχέτυπων όπως αναπαρίστανται στις κάρτες Ταρώ. Για τη συγκεκριμένη εκδοχή, βασικό εργαλείο είναι το Ταρώ του Σαλβαδόρ Νταλί.
Η ιστορία του βασιλιά Οιδίποδα υπάρχει αναμφίβολα στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Ένας άντρας που σκότωσε τον πατέρα του και παντρεύτηκε τη μητέρα του. Όταν το συνειδητοποιεί, η σύζυγος-μητέρα του Ιοκάστη απαγχονίζεται, ενώ ο Οιδίποδας διαπράττει την πράξη της αυτοτύφλωσης. Σε αυτή την τραγική ιστορία, υπάρχει χώρος για θεραπεία;
Για θεραπεία μέσω του συλλογικού μας ασυνείδητου, των βαθύτερων τραυμάτων μας; Το να σκοτώνουμε τους γονείς μας με αυτόν τον συμβολικό/αρχετυπικό τρόπο, είναι στην πραγματικότητα ένας δρόμος για μια νέα ζωή ή ακόμα και για βαθιά μεταμόρφωση; Μια βαθιά σύνδεση με τον «Εαυτό» μας; Είναι η επιλογή να σταματήσουμε να βλέπουμε την παρούσα «πραγματικότητα» όπως την έχουμε συνηθίσει και να μετατοπίσουμε το όραμά μας στο εσωτερικό μας σκοτάδι, είναι ένας τρόπος διαλογισμού, υπέρβασης; Αυτό μπορεί πραγματικά να αλλάξει την οπτική μας σε αυτή την πραγματικότητα; Είναι όλα αυτά ένας δρόμος προς την «αυτοσυνείδηση»/συνειδητότητα;
Το project Odeipus είναι μια καλλιτεχνική συνεργασία με τον Κώστα Κοσνετζώφ.