Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ

Το Θέατρο Ταρώ δημιουργήθηκε το 2018 για να παρουσιαστεί, αλλά και να «δοκιμαστεί» η ιδέα πως οι κάρτες Ταρώ μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό χρήσιμο καλλιτεχνικό εργαλείο. Μέσα από συνεχή πρακτική και αναζήτηση, θεατρικά εργαστήρια σε Πρέβεζα και Λευκάδα, την προσωπική στουντιακή δουλειά (μουσική παραγωγή), καλλιτεχνικές συνεργασίες και την έρευνα σε θεατρικά έργα διαμορφώθηκε το βιβλίο «Ο Βασιλιάς Είναι Τυφλός».

Ως εισαγωγικό βιβλίο του Θεάτρου Ταρώ αναφέρονται όλες οι πηγές και οι αναφορές, από την ανάλυση των αρχέτυπων του ψυχίατρου Καρλ Γιούνγκ έως την εμβάθυνση στο Ταρώ και την Ψυχομαγεία του Αλεχάντρο Χοντορόφσκι. Επιπλέον, αποτυπώνεται στην πληρότητά της η έρευνα στα έργα «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ και «Οιδίποδας (Οιδίπους Βασιλιάς ή Τύραννος)» του Σοφοκλή. Οι κάρτες Ταρώ αποκάλυψαν τα στοιχεία που θα αποτελούσαν τη δομή μιας νέας εκδοχής, μιας νέας αρχετυπικής προσέγγισης στα δύο αυτά έργα.

Η αρχετυπική προσέγγιση διευκολύνει την/τον σύγχρονη/ο καλλιτέχνη να έρθει σε επαφή με τα προσωπικά της/του σύμβολα, το δικό της/του υποσυνείδητο. Δημιουργείται έτσι μια ροή που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ιδέες, εικόνες και σύμβολα. Σε αυτή τη διαδικασία το Ταρώ μετατρέπεται σε μια νέα καλλιτεχνική γλώσσα αρκετά μακριά από περιορισμένης αντίληψης και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Το Ταρώ γίνεται ένα νέο καλλιτεχνικό αλφάβητο με το οποίο η/ο σύγχρονη/ος δημιουργός θα μπορέσει να θεραπευθεί και να θεραπεύσει μέσα από την τέχνη της/του.