Βιογραφικό

Share on facebook
Share on twitter
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΗ /ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

2020: Καλλιτεχνική συνεργασία με την καλλιτέχνη-χορογράφο Ίρις Φουστέρη στο βιντεοποίημα “She”.

2016-2018: Συνεργασία με ηθοποιούς σε Πρέβεζα και Λευκάδα στη δημιουργία πρωτότυπων έργων.

2011-2012: Καλλιτεχνική συνεργασία με τη σκηνοθέτη Κατερίνα Καραδήμα για το πρωτότυπο έργο (κοινής σύλληψης με τη σκηνοθέτιδα) “Δράκουλας, Κωμωδία και Δαγκώνει” με επιλεγμένη ομάδα ηθοποιών του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου.

2009: Παραγωγή-σκηνοθεσία του πρωτότυπου έργου “Labyrinthe” στο θέατρο Αργώ, Αθήνα.

2008: Παραγωγή-σκηνοθεσία του 2ου κύκλου του έργου “Fortune Cookie” στο Θέατρο της Άνοιξης, Αθήνα.

2006: Παραγωγή για τη φιλοξενία της παράστασης “Εκεί, Εκεί στην Κόλαση” της ομάδας Ab Ovo στο Κάστρο Παντοκράτορα της Πρέβεζας.

2006: Παραγωγή-Σκηνοθεσία του πρωτότυπου έργου “Fortune Cookie” για τη συμμετοχή σε φεστιβάλ νέων δημιουργών στο Θέατρο της Άνοιξης, Αθήνα.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΑΡΩ / ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Από το 2018, αναζήτηση μιας νέας τεχνικής εκπαίδευσης ηθοποιών, αλλά και δημιουργίας καλλιτεχνικού έργου, που βασίζεται στις κάρτες Ταρώ.

Άνοιξη 2019: Ανοιχτό εργαστήρι του Θεάτρου Ταρώ (15 ωρών) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (υπεύθυνη σκηνοθέτης/εκπαιδευτής Λουκία Κατωπόδη). Το εργαστήρι συνδέει το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχοφ «Ο Γλάρος» με τα σύμβολα, τα αρχέτυπα και τις έννοιες των καρτών Ταρώ, αλλά και με τις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, του σωματικού θεάτρου και του θεάτρου της επινόησης.

Αύγουστος 2018: Εργαστήρι δύο ημερών (8 ωρών) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (υπεύθυνη σκηνοθέτης/εκπαιδευτής Λουκία Κατωπόδη). Το εργαστήρι επικεντρώθηκε στο θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού “Αβελάρδος και Ελοίζα”.

Ιούνιος 2018: Εισαγωγικό εργαστήρι δύο ημερών (8 ωρών) “Ταρώ & Θέατρο” με την ομάδα “Γιατί Όχι” και άλλους ηθοποιούς τοπικών ομάδων στην Πρέβεζα. Στο χώρο της ομάδας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φεβρουάριος 2019: Βιωματικό εργαστήρι «Η Ψυχομαγεία του Jodorowsky» με τους Arturo Ponce de León και Lydía Isabel de León.

Νοέμβριος 2017Γνωριμία με τις Black Power Tarot και τον δημιουργό τους, τον καλλιτέχνη King Khan, που τις δημιούργησε βασισμένος στις Tarot De Marseille και υπό την επίβλεψη του Alejandro Jodorowsky. Στα πλαίσια του φεστιβάλ “Le Guess Who?” στην Ουτρέχτη, Ολλανδίας.

2017: Γνωριμία με κάρτες Ταρώ, που χρησιμοποιούνται στην ψυχοθεραπεία και βασίζονται στην προσέγγιση και τις θεωρίες του ψυχίατρου Κάρλ Γιούνγκ και αργότερα με τις κάρτες Tarot De Marseille όπως τις ανανέωσε ο σκηνοθέτης-ψυχοθεραπευτής Alejandro Jodorowsky σε συνεργασία με τον Philippe Camoin.

2003-2006: Επιλεγμένα σεμινάρια σωματικού θεάτρου με τους Κώστα Φιλίππογλου, Lilo Baur, Clive Mendus, Marcello Magni, Cathryn Hunter, Tapa Sudana.

2003-2004: Μαθήματα υποκριτικής στο “Θέατρο Εργαστήρι” με δασκάλους όπως Κώστας Φιλίππογλου, Άννα Μακράκη, Ταμίλα Κουλίεβα.

2001-2002: Θέατρο Επί Κολωνώ. Τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) σεμινάριο σκηνοθεσίας με το σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς και τρίμηνο (Ιανουάριος-Μάιος) μάθημα θεατρικού αυτοσχεδιασμού με την ηθοποιό Βικτώρια Χαραλαμπίδου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρωτότυπες δημιουργίες και προσωπικές κυκλοφορίες στην ομώνυμη (Rendeece) σελίδα σε Bandcamp και Soundcloud.

Live εμφανίσεις σε Πρέβεζα (Χώρος Ελεύθερης Έκφρασης «Σπείρα»), Γιάννενα (Soundtrope Festival, 1ο Lake Festival) και Αθήνα (Underflow Records, Χίμαιρες).

2021 (συνεχίζεται): Project Odeipus. Βασισμένο στην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους». Συνεργασία με τον εικαστικό Κώστα Κοσνέτζωφ.

2020: Project Endgame. Βασισμένο στο θεατρικό του Σάμιουελ Μπέκετ, «Το Τέλος Του Παιχνιδιού».

2020: Album Refusee. Άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής που περιλαμβάνει αποσπάσματα από αυθεντική αφήγηση του Θοδωρή Μυζίκου (πρόσφυγας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής), που αποτελούσε υλικό από οικογενειακό αρχείο.

2019: Soundtrack στο project της καλλιτέχνη-χορογράφου Ίρις Φουστέρη, “This Is An Exorcism”.

2014-2019: Project Faust I. Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπομπών αφήγησης και πρωτότυπου soundtrack σε μια πρωτότυπη εκδοχή του Φάουστ βασισμένης στο ομώνυμο έργο του Γκαίτε. Οι εκπομπές παρουσιάστηκαν στο Random Access Radio.

2014-2015: Ραδιοφωνική εκπομπή και αφήγηση του έργου «Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων», μια σύγχρονη εκδοχή και πρωτότυπη ιστορία, που βασίστηκε στο ομώνυμο έργο του Λιούις Κάρολ. Οι εκπομπές παρουσιάστηκαν στο διαδικτυακό ραδιόφωνο poplie.eu.

2013: Δημιουργία του καλλιτεχνικού ονόματος Rendeece. Μουσική παραγωγή κυρίως στη δημιουργία ηλεκτρονικής soundtrackμουσικής.